مرگ یک بیمار مبتلا به تب لاسا در بریتانیا پس از گزارش سومین مورد ابتلا، نگرانیها در مورد این بیماری را تشدید کرد.
اداره امنیت سلامت بریتانیا (UKHSA) اعلام کرد پس از تایید این مرگ در هفته گذشته، در حال تماس با افرادی است که با بیماران مبتلا در تماس نزدیک بودهاند.
دکتر سوزان هاپکینز، مشاور ارشد پزشکی اداره امنیت سلامت بریتانیا، در مورد بیماران اخیر که با سفر به غرب آفریقا مرتبط است، چنین توضیح داد: «موارد تب لاسا در بریتانیا نادرند و این بیماری بهراحتی بین مردم شیوع پیدا نخواهد کرد.»
«خطر کلی برای مردم بسیار کم است.»
«اداره امنیت سلامت بریتانیا و سازمان خدمات سلامت ملی بریتانیا (NHS) شیوههای مشخص و دقیقی برای کنترل بیماری دارند که میتوانند موارد این بیماری عفونی وارداتی را مدیریت کنند و این شیوهها تقویت خواهند شد.»
تب لاسا را یک بیماری ویروسی حاد همراه با خونریزی تعریف میکنند که در اثر ویروس لاسا به وجود میآید و کسانی بیشتر در معرض این بیماریاند که با غذا یا دیگر وسایل آلوده به ادرار یا فضله موش بیمار در تماس بودهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این بیماری که در چند کشور غرب آفریقا بومی است، میتواند از طریق مایعهای آلوده بدن هم سرایت کند.
روز دوشنبه، رسانههای نیجریه گزارش کردند که آخرین شیوع بیماری در آن کشور جان ۴۸ نفر را در سال جاری گرفته است و گفته میشود که بیشتر مبتلایان در گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ سالاند.
بنا بر گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، دوره نهفتگی تب لاسا بین شش تا ۲۱ روز است و شروع بیماری معمولا تدریجی است.
سازمان بهداشت جهانی نشانههای معمول آن را تب، ضعف عمومی، سردرد، گلو درد، درد عضلانی، درد قفسه سینه، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، سرفه و درد شکم اعلام کرد.
در اغلب موارد شدید، ممکن است تورم صورت، تجمع مایع در حفرههای ریه، خونریزی از منافذ بدن و فشار خون پایین نیز رخ دهد.
این نشانهها ممکن است با شوک، تشنج، لرز، اختلال حواس و کما همراه باشند و در حدود یک نفر از چهار بیماری که بهبود مییابد، از دست دادن شنوایی رخ میدهد.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد در حدود نیمی از این بیماران، بخشی از شنوایی بعد از دورهای یک تا سه ماهه برمیگردد.
این بیماری بهویژه در اواخر بارداری شدید است و مرگ بیماران معمولا در عرض دو هفته پس از بروز بیماری، اتفاق میافتد.
تب لاسا ابتدا با نشانههای شبیه مالاریا یا ابولا ظاهر میشود که تشخیص در مراحل اولیه را دشوار میکند.
تب لاسا که نام شهری در نیجریه است که اولین بار در سال ۱۹۶۹ این بیماری در آن را شناسایی شد، در فهرست بیماریهای «گروه الف» (category A) ایالات متحده آمریکا جای دارد و به نظر میرسد در کنار سیاهزخم و مسمومیت بوتولیسم بر سلامت عمومی تاثیر عمده به جا میگذارد.
© The Independent